2020. június 18., csütörtök, 13:26

Infrastrukturális fejlődést és hatékonyságnövekedést eredményez majd, hogy ősszel már a gödöllői Szent István Egyetem része lesz a keszthelyi és a gyöngyösi agrárkar, valamint a Kaposvári Egyetem, később pedig a hazai agrárkutatási hálózat túlnyomó része is. Az integrációt előkészítő bizottságot vezető Gyuricza Csaba szerint az új intézmény képes lesz az oktatásban is lekövetni a mezőgazdaságban zajló forradalmi változásokat.

2020. június 18., csütörtök, 08:47

Az állattenyésztésben a géntartalékok képzése nemzetstratégiai, illetve nemzetbiztonsági érdek, csakúgy, mint a biztonságos élelmiszerek előállítása – mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója szerdán, a herceghalmi haszonállat-embriológiai laboratórium és kísérleti takarmánykeverő üzem átadásán.

2020. június 4., csütörtök, 08:19

Magyarországon 11, míg az oktatás szempontjából legsikeresebb országokban, például Ausztriában, Hollandiában egy, legfeljebb két intézményben zajlik agár-felsőoktatási képzés. Ez a rendelkezésre álló anyagi és szakmai források nem megfelelő elosztásához vezet. A felsőoktatás tervezett átalakításával azonban egy olyan tudásközpont jöhet létre, ami kulcsszerepet fog játszani a modern, magyar agrárium megteremtésében – mondta Dr. Gyuricza Csaba az M1 – Ma reggel című műsorában.

2020. május 26., kedd, 11:04

„Gondozd otthon” névvel vette kezdetét a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) legújabb kampánya, aminek célja az önellátás egy formájának, a hobbi- és konyhakertészetnek a népszerűsítése. Az akció nyitányaként 15 ezer tő zöldségpalántát adományozott a kutatóhálózat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Katolikus Karitásznak, továbbá Budafok-Tétény Önkormányzatának. A „Gondozd otthon” kezdeményezés mellé állt Borbás Marcsi is, aki hasznos tanácsaival száll be a közösségi média kampányba.

2020. április 29., szerda, 22:22

Mintegy ezer liter kézfertőtlenítő gélt adományoz a gödöllői székhelyű Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) helyi és környékbeli egészségügyi intézményeknek és idősotthonoknak a „Nyújtsd a kezed” elnevezésű kampányának keretein belül. A felajánlott kézfertőtlenítők a magyar agrárium termékei, hiszen a hazai bioetanol-gyártás során keletkezett alkoholból készülnek.

2020. március 23., hétfő, 16:18

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ nemzetközi szinten is megjeleníti új ismereteit, valamint az agrárkutatás és a fogyasztók kapcsolatát is erősítette az elmúlt évben, ami minden bizonnyal a továbbiakban is így marad.