Ígéretes projektek kötik össze Kolumbiát hazánkkal
NAIK – 2019. május 16., csütörtök, 12:57

Bemutatkozó látogatáson fogadta Kolumbia magyarországi nagykövetét - Carmenza Jaramillo-t - Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója.

A találkozó témája volt többek között, hogy a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 2017. márciusában együttműködési keretmegállapodást kötött a kolumbiai AGROSAVIA agrárkutató intézménnyel, továbbá a NAIK 2019. februárjában partnerséget kötött a kolumbiai Corpoamazonia környezetvédelmi hatósággal is, amely szervezetek közös projektjeit továbbra is kiemelten kívánja kezelni a kolumbiai fél.

A találkozó kiemelt témája volt az EU Vagyonkezelő Alapja által támogatott, fenntartható vidékfejlesztési és erdőgazdálkodási magyar-kolumbiai közös projekt, amely a két ország hatóságainak és vállalatainak részvételével már el is indult, mintegy 2,5 millió EUR költségvetésből. A kolumbiai Corpoamazoniával, a NAIK/ERTI-vel, valamint további magyar partnerekkel (Magyar Kolumbia Vidékfejlesztési Nonprofit Kft, Vitafort Zrt.) együttműködésben megvalósuló projekt a volt FARC gerillák, valamint az általuk korábban ellenőrzés alatt tartott területek lakosságának kollektív társadalmi reintegrációját célozza meg, a fenntartható vidékfejlesztés, erdőgazdálkodás, környezetvédelem, illegális ültetvények kiváltása, az ökoturizmus, valamint a hagyományos termelés visszaállításának elősegítése által – tette hozzá a főigazgató.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.