Eredményes NAIK-részvétel a Bábolnai Gazdanapokon
NAIK – 2019. szeptember 10., kedd, 08:16

Az idén szeptember 5-e és 8-a között tartották meg a Bábolnai Gazdanapokat; a nagy múltú rendezvényre immár a 32. alkalommal került sor. Ebben az évben ezt a szakmai eseményt a szeptember 26-án megnyíló OMÉK társrendezvényeként hirdették meg.

A NAIK az idén a korábbiaknál nagyobb területen mutatkozott be; a rendezvény négy napja során sosem volt hiány az érdeklődőkben.

Nem csak a NAIK intézeteinek kutatásai alapján megvalósuló termékek és szolgáltatások keltették föl a látogatók érdeklődését; sokan töltötték ki azt a kérdőívet is, aminek segítségével a NAIK tevékenységét ismerhették meg a standot felkeresők. Különösen a pénteki napon fogyott sok a kérdőívekből, amikor a mezőgazdasági szakképző intézetek diákjai szervezett formában, több százan látogattak el a NAIK standjához. A lapot helyesen kitöltők között a NAIK-hoz köthető termékekből összeállított ajándékcsomagok kerültek kisorsolásra.

A gazdanapok egyik fő témája az öntözéses gazdálkodás volt, ezért a NAIK stand egy részletében az ÖVKI önállóan mutatkozott be; így az érdeklődők megismerkedhettek a talajnedvesség-mérés korszerű eszközeivel és műszereivel, láthattak továbbá drónbemutatót és sokan itt találkoztak először élő rizsnövényekkel is.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.