Elektromos autókkal bővül a NAIK gépjárműflottája
kormány.hu/NAIK – 2017. december 21., csütörtök, 15:42

Az elektromobilitás térnyerése segít visszaszorítani a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátást, és pozitív hatással van a magyar gazdaság fejlődésére is – mondta Varga Mihály az állami intézményeknek készült elektromos autóflotta átadásáról szóló sajtótájékoztatón.

Hozzátette: célunk, hogy az állami pénzből gazdálkodó intézmények járművei között az elektromos autók aránya 2030-ra elérje a 30 százalékot.Az elektromobilitás térnyerése szempontjából is eredményes és munkával teli év áll mögöttünk – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Ennek eredményeként ma Magyarországon a zöld rendszámmal rendelkező, környezetbarát autók száma már meghaladja a 3500-at – közölte. Varga Mihály hangsúlyozta: az infrastruktúra kiépítését illetően az egyik legfontosabb célunk, hogy elektromos járművekkel az ország teljesen átjárható legyen. Hozzátette: a megvalósítás érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium létrehozta az állami tulajdonú e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t, amely már megkezdte az országos lefedettséget biztosító töltőhálózat telepítését. Sokat tettünk továbbá az ösztönző szabályozási környezet megteremtéséért is – hívta fel a figyelmet.


 

A tárcavezető szólt arról, hogy Magyarországnak, tekintettel a gépjárműgyártás gazdasági súlyára, fontos érdeke, hogy ne maradjon ki az elektromobilitás fejlődéséből. Ennek érdekében a kormány a Jedlik Ányos Terv keretében támogatja a kutatás-fejlesztést és a háttéripar kiépítését is – tette hozzá. A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: fontos, új lehetőséget jelent a zalaegerszegi tesztpálya megépítése, hiszen a nálunk működő nemzetközi nagyvállalatok egyre nagyobb hányada hozza Magyarországra a kutatás-fejlesztési tevékenységét is. Varga Mihály közölte: a világ élvonalába kerülhetünk az önvezető és elektromos járművekhez kapcsolódó fejlesztések tesztelési környezetének kialakításával.
 

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.