378. Tudományos Kollokvium
Időpont: 
2020. február 28., péntek, 09:30
Helyszín: 
MTA Irodaház - 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA

MEGHÍVÓ

 

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2020. februári ülése keretében rendezett

378. Tudományos Kollokviumra

 

Elnök: Mohácsiné dr. Farkas Csilla
 

9:30 – 10:00 Péter Gábor, Nagy Edina Szandra, Tóbiás Andrea, Dlauchy Dénes (SZIE, MIMNGY): Élesztőgombák és élelmiszerek - szemelvények a Mezőgazdasági és Ipari Mikroorganizmusok Nemzeti Gyűjteményének kutatási eredményeiből
 
10:00 – 10:30 Kiskó Gabriella (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék):
A mikrobiológiai élelmiszerbiztonság jövőbeni kihívásai
 
10:30 – 10:50 Kovács Mónika, Belák Ágnes, Maráz Anna, Pomázi Andrea (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék):
Saccharomyces cerevisiae borélesztő törzsek rDNS analízise molekuláris biológiai technikákkal
 
10:50 – 11:20 SZÜNET
 
11:20 – 11:40 Kocsis Tamás (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék):
Mikroorganizmusok spektrometrián alapuló azonosítása - MALDI-TOF MS tapasztalatok
 
11:40 – 12:00 Pázmándi Melinda (PhD-hallgató, SZIE ÉTK):
Probiotikus és fermentált élelmiszerek előállításához alkalmazott tejsavbaktériumok L+ és D- tejsavtermelésének vizsgálata
 


Budapest, 2020. február 17.

Simonné Dr. Sarkadi Livia 
ÉTB elnök
Dr. Gelencsér Éva
ÉTB társelnök

 

1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)
Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 / E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu / www.mta.hu

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.