„Teret adunk az innovációnak”
Magyar Mezőgazdaság – 2018. szeptember 27., csütörtök, 11:56

Indul a Teret adunk az innovációnak című program – jelentette be Kiss Attila, az Innoexpo Kft. ügyvezető igazgatója 2018. szeptember 25-én Budapesten, a Stefánia Palotában tartott sajtóértekezleten. A kiadvány elkészítése során szakpolitikai, pénzügyi és gazdasági szakemberekkel dolgoztak együtt a szerkesztők.

Fotó: Tóth Zsigmond

Palkovics László miniszter fővédnökségével január 15-én a Stefánia Palotában egy jótékonysági díjátadó és gálaest keretében lehetőség nyílik az igen fontos személyes találkozásra, kommunikációra, hiszen ezen az alkalmon a száz innováció képviselője is részt vesz. Itt fogják bemutatni a TOP10 magyar innovációt, melyek egy szigorú szakmai zsűri döntése alapján kapják meg a kitüntető címet. Az eseményt hagyományteremtő céllal rendezik, szeretnék évről-évre megismételni.

2019. március 1. és 3. között a Hungexpo területén rendezik meg az első magyar Innoexpo innovációs kiállítást és vásárt. A program kiemelt célja, hogy a magyarországi innovációkat itthon jegyezzék be, itthon hasznosuljanak, így élvezhesse a magyar gazdaság is ezek hasznát. Ezért a célok eléréséért a szervezők együttműködnek az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és szakmai szervezetekkel egyaránt.

Az eseményen megjelent Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a felkérést azért is vállalta el, mert a NAIK hazánk legnagyobb agrárkutatási innovációval foglalkozó intézménye, mely európai mércével mérve is igen jelentős. A főigazgató rámutatott arra, hogy a 100 innováció közül 24 valamilyen módon az agráriumhoz kapcsolódik, 11 pedig a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ saját eredménye.

Ez is bizonyítja, hogy Magyarország számára létfontosságú ez a terület, e téren igen jó eredményeket tudunk felmutatni. De rámutatott arra is, hogy szükség van igen jó szakemberekre, valamint az egyetemekkel való szoros együttműködésre, ugyanis az új technológiák más típusú és képzettségi szintű munkaerőt igényelnek.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.