Stratégiai megállapodás a NAIK és a Kaposvári Egyetem között
2018. március 21., szerda, 11:16

A posztgraduális képzésről és a tudományos kutatásban történő együttműködésről kötött stratégiai megállapodást a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a Kaposvári Egyetem. Az együttműködésben a fehérjenövények, a precíziós gazdálkodás, a kedvezőtlen adottságú területek hasznosítása és a mezőgazdaság klímaváltozással szembeni ellenálló-képességének erősítése kapja a legnagyobb hangsúlyt.

A dokumentumot a NAIK részéről Prof. Dr. Gyuricza Csaba főigazgató, a Kaposvári Egyetem részéről pedig Prof. Dr. Szávai Ferenc látta el kézjegyével. A NAIK főigazgatója felszólalásában hangsúlyozta, hogy az intézet kifejezetten számít a Nemzeti Fehérje Takarmány Program elkészítésekor a Kaposvári Egyetem magas színvonalú takarmányozástani és állattenyésztési tudásbázisára. Szávai Ferenc rektor pedig az oktatásban, kutatásban és fejlesztésben rejlő szinergiák kihasználását nevezte a megállapodás legfőbb erősségének.

A NAIK a megállapodás alapján vállalja a Kaposvári Egyetem doktori iskoláinak keretében meghirdetett tantárgyakban történő oktatási részvételt és a doktori iskolák hallgatói számára betekintést biztosít az intézetekben folyó tudományos munkába. A NAIK a doktori iskola keretében doktori (PhD) témát hirdet meg; a képzésben résztvevő munkatársait az Egyetem felveszi a doktori iskola témavezetői, illetve oktatói közé. A Kaposvári Egyetem a NAIK doktori képzésre jelentkező munkatársait, az intézmény ajánlására és a felvételi vizsgán történő megfelelés alapján az Egyetemen folyó szervezett doktori képzésre felveszi. A megállapodás legfontosabb céljai a NAIK szellemi potenciáljának érvényre juttatása a doktori képzésben, az Egyetem kutatási területeinek kiszélesítése és gazdagítása, a NAIK, az Egyetem és további, más kutatóhelyek közötti kapcsolatok erősítése, a kutatói utánpótlás nevelése, továbbá közös kutatói projektek, pályázatok előmozdítása.

Az együttműködés első szakaszában a NAIK Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet és a NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet terjeszti ki a kapcsolatot a Kaposvári Egyetem Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskolájával.

 

Programajánló

2019. november 15., péntek, 09:30 - 2019. november 16., szombat, 15:00
Helyszín: Dankó Pista Művelődési Ház 6763 Szatymaz Dózsa György utca 42.
2019. november 28., csütörtök - 2019. november 29., péntek
Helyszín: NAIK - Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet (MBK) 2100 Gödöllő Szent-Györgyi Albert utca 4.
2019. november 28., csütörtök, 09:30
Helyszín: NAIK - Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) 2100 Gödöllő Tessedik Sámuel u. 4.
2019. november 30., szombat, 10:00 - 14:00
Helyszín: NAIK GYDKI Újfehértói Kutató Állomás 4244 Újfehértó Vadastag 2.