Sikerrel szerepelt a NAIK az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron
NAIK – 2019. október 1., kedd, 12:02

Az idei, 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK 2019) a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ a korábbiaknál nagyobb területen, a fiatalok és a családok számára egyaránt értékes programokat felvonultatva várta a nagyközönséget.

Kiemelt jelentőségű, hogy a szakmai érdeklődőkön túl a nagyközönség is megfelelő tájékoztatást kapjon a nemzetgazdaság az ágazata megújulásának érdekében végzett munkánkról, a kor követelményeivel lépést tartó, gyakorlatorientált kutatásokról. E célt szolgálta a fiatalabb korosztályok megszólítása is, többek között mezőgazdasági gépszimulátorokkal és egy tematikus, agrár-szabadulószobával. Ezek népszerűségét jól mutatta, hogy az eszközök a kiállítás 4 napja alatt folyamatos kihasználtsággal működtek.

A NAIK-hoz tartozó kutatóintézetek és gazdasági társaságok tevékenységét kiadványainkkal, továbbá szóróanyagokkal mutattuk be – alaposabb érdeklődés esetén munkatársaink készséggel válaszoltak a látogatók kérdéseire.

Az eddigieknek megfelelően a kiállítást felkeresők minden korosztályának érdeklődése övezte 600 literes akváriumunkat, amellyel élővizeink védelmének fontosságára hívtuk fel a figyelmet, jellemző hazai halfajok bemutatásával.

A NAIK standján lehetőség nyílt a kutatóintézeteinkhez és a gazdasági társaságokhoz köthető termékek kóstolására is – így gyümölcsöt, mustot, szőlőt, sajtokat, hazai halakból készült füstölt termékeket, vákuumszárított gyümölcskészítményeket, továbbá paradicsomlevet kínáltunk az érdeklődőknek.

 

 

Programajánló

2020. február 25., kedd
Helyszín: NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - Kecskeméti Kutató Állomás 6000 Kecskemét Katona Zsigmond u. 5.
2020. február 27., csütörtök, 09:00 - 13:00
Helyszín: Szent István Egyetem 2100 Gödöllő Páter Károly u. 1
2020. február 28., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem