Partnerség a GMO-mentes Magyarországért Egyesület és a NAIK között
NAIK – 2019. december 9., hétfő, 10:09

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ alakulása óta prioritásként kezeli a magyarországi GMO-mentes élelmiszerlánc kialakítását, ennek megfelelően a NAIK évek óta aktív szakmai kapcsolatot ápol a GMO-mentes Magyarországért Egyesülettel, amely kapcsolat ezúttal már formális kereteket is meghatározzák – fogalmazott Dr. Gyuricza Csaba a NAIK főigazgatója.

„Civil szervezetként, 2015-ben alakult az a GMO-mentes Magyarországért Egyesület, melynek létszáma a mai nappal 31-re emelkedett. Az Alaptörvényben rögzített tény, hogy növénytermesztésünkben kizárólag GMO-mentes vetőmagot, szaporítóanyagot használhatunk, azonban a kételkedés jogát fenntartjuk annak tekintetében, hogy a import szója takarmánycélú felhasználása nem jár-e káros következményekkel” – mondta az Agrárszektor Konferencia nyitónapján, 2019. december 4-én Zászlós Tibortól, az egyesület elnöke.

Az egyesülethez ezúttal az Erste Bank csatlakozott, míg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója, Dr Gyuricza Csaba partnerségi nyilatkozatot írt alá az egyesület elnökével.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.