Nagy sikerrel szerepelt a NAIK a Bábolnai Gazdanapokon
NAIK – 2018. szeptember 10., hétfő, 14:10

Az idén szeptember 5. és 8. között rendezték meg a Bábolnai Gazdanapokat. A jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy múltú rendezvényen a NAIK ezúttal is jelen volt; standunk most is a központi kiállítási csarnokban kapott helyet.

A standunkat meglátogatta Dr. Gyuricza Csaba NAIK-főigazgató társaságában dr. Nagy István agrárminiszter és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, továbbá René van Hell holland nagykövet is. A vendégek elismeréssel nyilatkoztak a NAIK-hoz tartozó kutatóintézetekhez és gazdasági társaságokhoz köthető termékekről és számos kérdésre kaptak választ a NAIK tevékenységéről.

Érdeklődőkből sosem volt hiány; a szakmai tájékoztató anyagok alapján sok kérdést tettek fel a látogatók a jelen lévő munkatársaknak.

Minden korosztály tagjai körében nagy siker volt a kézi malom, amivel teljes kiőrlésű lisztet és gabonapelyhet készíthettek maguknak a látogatók a Gabonakutató Nonprofit Kft. gabonafajtáiból. Ugyanilyen népszerű volt a mezőgazdasági feladatokra is alkalmas drón, továbbá nagy érdeklődést váltottak ki a hazai mezőgazdaság eredményeit bemutató termékek is.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.