Laoszi agrárminiszter helyettes látogatása a NAIK-ban
NAIK – 2019. június 26., szerda, 09:04

Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója június 25-én az intézmény központjában fogadta Dr. Phouangparisak Pravongviengkhamot, a laoszi Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium miniszterhelyettesét és delegációját.

A delegáció látogatásának tárgyát a NAIK Laoszban végzett növénytermesztési, öntözési, mezőgazdasági vízgazdálkodási, állattenyésztési és takarmányozási projektjei képezték, amely programok közvetlenül hozzájárultak az ázsiai ország agrárfejlesztési céljainak megvalósulásához. A politikust rövid magyarországi látogatására elkísérte Dr. Somphanh Chanpengxay, a minisztérium Állattenyésztési és Halászati Főosztályának vezetője, továbbá Khuanchai Siphakanlaya vállalkozó. A megbeszélésen jelen volt Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, Dr. Váradi László, Laosz magyarországi tiszteletbeli konzulja, a Vitafort Agro Ázsia (VAA) Zrt. vezérigazgatója, Valentinyi Károly, a VAA gazdasági igazgatója, a NAIK részéről Dr. Balla István stratégiai főigazgató-helyettes és Dr. Kovács Gergő Péter, a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet igazgatóhelyettese.

A megbeszélés során Dr. Gyuricza Csaba főigazgató röviden ismertette a NAIK szervezeti felépítését, feladatait és az ázsiai térség számára releváns programjait. Ezt követően a miniszterhelyettes arról tájékoztatta magyar tárgyalópartnereit, hogy a laoszi kormány a Magyarországgal folytatott együttműködés bővítésére törekszik, újabb területek, mint például az erdészet, az élelmiszer-feldolgozás és az agroturizmus bevonásával. A találkozó további részében a tárgyaló felek a hosszútávú együttműködés kiszélesítésének lehetőségeit vitatták meg.

Dr. Phouangparisak Pravongviengkham továbbá köszönetet mondott azért a sokéves kiváló szakmai együttműködésért, amely már számos közösen elért eredményhez adott megfelelő tudományos környezetet.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.