Kínai delegáció látogatása és szándéknyilatkozat aláírása a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében
2018. július 30., hétfő, 11:47

A Csungking és Magyarország közötti megállapodás és a Magyar-Csungkingi Tudományos és Technológiai Transzferközpont megalakulása keretében, valamint a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és a csungking-i Southwest University közös kutatási projektjének folytatására a fenti intézményekből érkezett delegáció a NAIK-ÉKI-be 2018. július 17-én.

A delegáció tagjai között köszönthettük a Chongqing Science and Technology Commission, a Chongqing Hi-Tech Innovation Center és az Institute of New Material Technology, Chongqing University of Arts and Sciences számos magas rangú vezetőjét. A látogatás során szándéknyilatkozat került aláírásra a közös mezőgazdasági és élelmiszer-tudományi együttműködésre, valamint az okirat aláírásával és a cégtábla leleplezésével megalapításra került a Kínai-magyar Élelmiszer-tudományi Kutatóközpont magyarországi egysége.

Az eseményen jelen volt Lei Hongmei, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének Tudományos Osztályának vezetője, valamint Dr. Fejes Zoltán a NAIK Nemzetközi Kapcsolatok és Szellemi Tulajdon Kezelési Osztály nemzetközi kutatási referense is.

 

 

Programajánló

2020. február 25., kedd
Helyszín: NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - Kecskeméti Kutató Állomás 6000 Kecskemét Katona Zsigmond u. 5.
2020. február 27., csütörtök, 09:00 - 13:00
Helyszín: Szent István Egyetem 2100 Gödöllő Páter Károly u. 1
2020. február 28., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem