II. Országos Szőlész-Borász Konferencia
2018. november 7., szerda, 15:06

2018. október 25-én a Szent István Egyetem Budai Campusán került megrendezésre a HNT, a Magyar Bor Akadémia, valamint a Junibor közös szervezésében II. Országos Szőlész-Borász Konferencia. A szakmai konferencia ez évi mottója: „Hagyomány és innováció” volt.

A szakmai-tudományos tanácskozás egyben tiszteletadás is volt a Szent István Egyetem 75 évvel ezelőtt alapított Szőlészeti Tanszéke, illetve a Borászati Tanszéke által végzett tudományos és oktatási tevékenység előtt.

A konferencián, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet részéről Dr. Májer János intézetigazgató úr a szőlészeti szekció „Innovatív szőlőfajták a környezetbarát termesztésben”, illetve a „Környezetkímélő technológiák” szekcióvezetője volt.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között kerületek átadásra az állami elismerést kapott fajták okiratai. A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal részéről Lukács József és Pernesz György adták át intézetigazgató úr részére, a Kutatóintézet által állami elismerésére bejelentett és állami elismerésben részesített 11 klónról kiállított okiratot, melyek az alábbiak voltak: Generosa Kt. 21, Arany sárfehér Kt. 2, Ezerfürtű Kt. 11, Ezerjó Kt. 12, Favorit Kt. 21, Karát Kt. 6, Rizlingszilváni Kt. 10, Zéta Kt. 4, Hamburgi muskotály Kt. 11, Kármin Kt. 5, Börner Kt. 14.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.