Így ér­ke­zett a mo­dern gö­döl­lői Mi­ku­lás!
ripost.hu – 2018. december 7., péntek, 09:56

Több száz ki­lo­gramm aján­dék­kal lepte meg a Nem­zeti Ag­rár­ku­ta­tási és In­no­vá­ciós Köz­pont (NAIK) egy gö­döl­lői óvoda kis­gyer­me­keit.

Paradicsomlevet, gyümölcsöket, egészséges élelmiszereket, mikuláscsomagokat és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ saját mesekönyvét rejtette idén a Mikulás zsákja, ám nem ez volt a legmeglepőbb. A Mikulás a gödöllői óvoda gyermekeihez egy - a mezőgazdaságban is fontos szerepet betöltő - drón kíséretében érkezett meg.

„Azon dolgozunk, hogy jobb hellyé tegyük a világot. Magától értetődő, hogy ha lehetőség adódik, akkor a kutatásainkon felül is igyekszünk segíteni és népszerűsíteni a NAIK termékeit - ahol csak tudjuk.

A tavalyi akció sikere miatt ismét magunk mellé állítottuk a Mikulást és a NAIK által megtermelt gyümölcsökkel, egészséges élelmiszerekkel tömtük meg a zsákját”

- mondta el Gyuricza Csaba a NAIK főigazgatója.

Miután átadták az ajándékokat, a Mikulás a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ legújabb mesekönyvéből is felolvasott a gyerekeknek. A színes figurákkal tarkított sztorik játékosan mutatják be a gyerekeknek a mezőgazdaság változását. Például, hogy a búzamagok milyen utat járnak be, mire kenyér lesz belőlük.

A mesekönyvvel az a cél, hogy már óvodás korban megismertessék a gyerekeket játékos formában az agrárium izgalmas és innovatív világával.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.