Így ér­ke­zett a mo­dern gö­döl­lői Mi­ku­lás!
ripost.hu – 2018. december 7., péntek, 09:56

Több száz ki­lo­gramm aján­dék­kal lepte meg a Nem­zeti Ag­rár­ku­ta­tási és In­no­vá­ciós Köz­pont (NAIK) egy gö­döl­lői óvoda kis­gyer­me­keit.

Paradicsomlevet, gyümölcsöket, egészséges élelmiszereket, mikuláscsomagokat és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ saját mesekönyvét rejtette idén a Mikulás zsákja, ám nem ez volt a legmeglepőbb. A Mikulás a gödöllői óvoda gyermekeihez egy - a mezőgazdaságban is fontos szerepet betöltő - drón kíséretében érkezett meg.

„Azon dolgozunk, hogy jobb hellyé tegyük a világot. Magától értetődő, hogy ha lehetőség adódik, akkor a kutatásainkon felül is igyekszünk segíteni és népszerűsíteni a NAIK termékeit - ahol csak tudjuk.

A tavalyi akció sikere miatt ismét magunk mellé állítottuk a Mikulást és a NAIK által megtermelt gyümölcsökkel, egészséges élelmiszerekkel tömtük meg a zsákját”

- mondta el Gyuricza Csaba a NAIK főigazgatója.

Miután átadták az ajándékokat, a Mikulás a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ legújabb mesekönyvéből is felolvasott a gyerekeknek. A színes figurákkal tarkított sztorik játékosan mutatják be a gyerekeknek a mezőgazdaság változását. Például, hogy a búzamagok milyen utat járnak be, mire kenyér lesz belőlük.

A mesekönyvvel az a cél, hogy már óvodás korban megismertessék a gyerekeket játékos formában az agrárium izgalmas és innovatív világával.

 

 

Programajánló

2020. február 25., kedd
Helyszín: NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - Kecskeméti Kutató Állomás 6000 Kecskemét Katona Zsigmond u. 5.
2020. február 27., csütörtök, 09:00 - 13:00
Helyszín: Szent István Egyetem 2100 Gödöllő Páter Károly u. 1
2020. február 28., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem