Hamarosan újabb, kontinenseken átívelő tudományos együttműködés születhet
NAIK – 2019. szeptember 23., hétfő, 14:05

Szeptember 23-án Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója fogadta a Malajziai Agrárkutatási és Fejlesztési Intézet (MARDI) képviselőit. Dr. Kamariah Long általános főigazgató-helyettes és Nur Aida Mohd Padzil, az intézeti kommunikációs központ igazgatója a megbeszélés során a főigazgatóval áttekintette a NAIK és a MARDI közötti együttműködés aktuális kérdéseit és a közeljövőben megkötendő partnerségi együttműködés kapcsán felmerülő tennivalókat.

A malajziai MARDI képviselői azt a tavalyi hivatalos látogatás és tárgyalássorozatot viszonozták, ahol a NAIK főigazgatójának vezetésével megszületett az ötlete a kontinenseken átívelő tudományos, kutatói együttműködésnek a két intézet között. A NAIK és a MARDI közötti stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére várhatóan 2019 októberében kerül sor, a MARDI fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozaton.

A vendégek a találkozót megelőzőleg Dr. Olasz Ferenc igazgató és Dr. Hiripi László tudományos főmunkatárs vezetésével a NAIK Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézetében tettek látogatást, ahol az intézet működése mellett a doktori képzéssel kapcsolatosan is tájékozódhattak.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.