Fűszerpaprika-kutatási együttműködési lehetőségek Argentínában
Agrofórum; Dr. Somogyi Norbert – 2018. augusztus 15., szerda, 10:52

A fűszerpaprika termesztése Argentínában két fő körzetben, Mendoza és Tucumán környékén koncentrálódik, de az étkezési paprikához képest sokkal kisebb a jelentősége, noha így is közel 1500 hektárról beszélünk. A gazdálkodók őrleménykészítésre csak csípősségmentes fajtákat – sok helyen inkább tájfajtákat – termesztenek, ezzel együtt létezik a csípős paprika is, de termesztése szinte elhanyagolható, az ilyen fajták pedig a magyar cseresznyepaprikákhoz hasonlítanak. A szárítás viszont kizárólag napenergiával történik –, de már itt is van innovatív, új megoldás!

 

Programajánló

2018. november 22., csütörtök, 09:30
Helyszín: NAIK - Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) 2100 Gödöllő Tessedik Sámuel u. 4.
2018. november 23., péntek, 09:30
Helyszín: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Alkalmazott Egészségtudományi Intézet, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tsz. 1088 Budapest Vas u. 17. félemelet 5. terem.
2018. november 23., péntek, 10:00
Helyszín: NAIK GYKI Újfehértói Kutató Állomás 4244 Újfehértó Vadastag 2.