A tanyára kalauzolja el a gyerekeket a NAIK új mesekönyve
NAIK – 2019. december 9., hétfő, 11:04

Újabb mesekönyvvel bővült a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ „Tanulj játékosan az agráriumról” sorozata. A Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2. című mesekönyv az állattartással, a tanyasi élettel ismerteti meg a gyerekeket, a modern megoldásoknak köszönhetően pedig a mese részletei online animációkban is megelevenednek. A mesekönyvet december 6-án mutatták be a készítők a Mikulásgyárban.

A Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2. az óvodás Luca és Máté történetét meséli el, akik Magdi néni és Zsolti bácsi tanyáját látogatják meg a nyári szünetben. Itt ismerkednek meg a tanyán élő állatokkal és természetesen izgalmas kalandokba keverednek. A mesekönyv egyes oldalain QR kódok segítségével kelthetik életre az olvasók a szereplőket és rövid animációk formájában tekinthetik meg a történet kiegészítéseit. Az ismeretanyag feldolgozását a könyv végén játékos foglalkoztató feladatok segítik.

„Az agrár szakmák népszerűsége meglehetősen alacsony Magyarországon annak ellenére, hogy valós alternatíva lehet pályaválasztáskor a fiataloknak. Erre válaszul indítottuk el tavaly a Tanulj játékosan az agráriumról sorozatunkat, melynek legújabb tagja a Tanyakaland. Fontosnak tartjuk, hogy a mezőgazdaság világának megismerése minél fiatalabb korban elkezdődjön, ehhez pedig tökéletes forma a mese” - mondta el Dr. Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási és Innováció Központ főigazgatója.

A Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2.-t december 6-án, Mikulás napján mutatták be a Mikulásgyárban. A szervezet 50 darab mesekönyvet és 500 kilogramm élelmiszert (almát, paradicsomlevet, sajtot) adott át a szervezőknek, hogy eljuttassák az ajándékokat a rászorulóknak.

A Tanulj játékosan az agráriumról sorozat első kiadványa A Búza útja – Kis barátok nagy küldetésben tavaly decemberben került a publikum elé. Három, a szántóföldön élő jó barát szemszögéből mutatja be a kedves rajzokkal illusztrált mesekönyv a búza útját a vetéstől kezdve, az aratáson át, egészen a kenyérig.

A NAIK új mesekönyve a "Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2" az alábbi linken megrendelhető:

Tanyakaland – Kis barátok nagy küldetésben 2.

 

 

Programajánló

2020. február 27., csütörtök, 09:00 - 13:00
Helyszín: Szent István Egyetem 2100 Gödöllő Páter Károly u. 1
2020. február 28., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem