A MAGYAR FÖLD JÖVŐJÉÉRT
2017. július 12., szerda, 17:20

A MAGYAR FÖLD JÖVŐJÉÉRT – címmel jelent meg az a könyv, amit a hangsúlyosabb szakmai és társadalmi jelenlétet célzó törekvések jegyében adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ. A kiadványt a Földművelésügyi Minisztériumban – egy sajtótájékoztató keretében - mutatta be Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszer és Dr. Gyuricza Csaba főigazgató.

fotó: Pelsőczy Csaba

A NAIK több mint három éves fennállása óta ez az első alkalom, hogy egy kiadványban az intézetek bemutatkozásán túl, néhány kutatásba is bepillantást nyerhet a közönség. Közérthetően, érdekesen, színesen – ezen elvek mentén haladtak a szerkesztők munkájuk során. A míves kidolgozású, színes fényképekkel, ábrákkal, táblázatokkal gazdagon illusztrált műben röviden bemutatkoznak a NAIK-hoz tartozó kutatóintézetek, önálló kutatási osztályok és gazdasági társaságok. Minden egység röviden bemutatja a történetét, kutatási infrastruktúráját, telephelyeit, feladatait és eredményeit, hazai és nemzetközi kapcsolatait.

A bemutatkozást követően valamennyi intézet, osztály és társaság részletesebben is ismertet három olyan innovációt, ami a gyakorlatban hasznosulva jelentős eredménnyel járt, illetve gyakorlati hasznosulása a közeljövőben valósul meg. A kötetben önállóan is szerepel a NAIK-hoz tartozó négy kert; az ERTI kezelésében lévő három arborétum és a GYKI rózsakertje.

A könyv szerkesztői szem előtt tartották a nemzetközi kapcsolatokat is, hiszen minden egység bemutatása és minden innováció olvasható angol nyelven is - egy rövid összefoglaló formájában. 
Nagy büszkeség, hogy az elmúlt évek sikerei ilyen imponálóak és immár egy olvasmányos kötetbe foglalva is olvashatóak!

 

Programajánló

2019. július 18., csütörtök, 10:00
Helyszín: Imregi Családi Vendéglő (Rendezvény Terem) 2700 Cegléd Béke tér 8.
2019. november 6., szerda, 10:00
Helyszín: Körmendi Kulturális Központ 9900 Körmend Berzsenyi Dániel u. 11.