377. Tudományos Kollokvium
Időpont: 
2019. november 29., péntek, 09:30
Helyszín: 
MTA Irodaház - 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA

MEGHÍVÓ

 

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2019. november ülése keretében rendezett

377. Tudományos Kollokviumra

 

Elnök: Salgó András

9.30 - 10.10 Karaffa Levente (DE):
Mangán transzporterek szerepe az Aspergillus niger citromsav túltermelésében 
 
10.10 - 10.30 Onder Péter (Holimex Kft):
Rovarfehérje, mint táplálékforrás: a feldolgozás kihívásai 
 
10.30 - 10.50 Kiss Balázs (Richter):
Emlős sejt technológia jelene és jövője Magyarországon
 
10.50 - 11.20 SZÜNET
 
11.20 - 11.40 Farkas Csilla, Rezessyné Szabó Judit, Nguyen Duc Quang (SZIE):
Mikrobiális konzorcium fejlesztése a lignocellulóz biomassza előkezelésére 
 
11.40 - 12.00  Czinkóczky Réka, Németh Áron (BME): 
Dolce vita, avagy édesítőszerek összehasonlítása
 
12.00-12.20 Koska Péter (Fermentia Ltd.):
Hővel elölt Lactobacillus tartalmú immunobiotikum fejlesztése a kemoterápia gyulladásos szövődményeinek csillapítása céljából

 

Budapest, 2019. november 18.

Simonné Dr. Sarkadi Livia 
ÉTB elnök
Dr. Gelencsér Éva
ÉTB társelnök

 

1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)
Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 / E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu / www.mta.hu

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.