376. Tudományos Kollokvium
Időpont: 
2019. szeptember 20., péntek, 09:30
Helyszín: 
MTA Irodaház - 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem

 

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA

ELNÖK


MEGHÍVÓ

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság
2019. szeptember ülése keretében rendezett

376.   Tudományos Kollokviumra

 

Elnök: Halász Anna

9.30 - 10.10

Kovács Krisztina, Ferenczi Szilamér, Kuti Dániel, Batáné Vidács Ildikó, Kukolya József
A mikrobiom egészségre gyakorolt hatásának elemzése pre- és probiotikumok tesztelésére alkalmas egér-modellrendszerek segítségével
 

10.10 - 10.30

Bujna Erika, Nguyen Bao Toan, Ta Phuong Linh, Kun Szilárd, Rezessyné Szabó Judit, Nguyen Duc Quang
Fermentált gyümölcslevek előállítása probiotikumokkal és életképességük megőrzése
 

10.30 - 10.50

Kilin Ákos, Urbán Imola, Szécsi Anett, Rezessyné Szabó Judit, Nguyen Duc Quang
Környezeti tényezők hatása probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid termelésére
 

10.50 - 11.20 SZÜNET
 
11.20 - 11.40

Kukolya József
Aflatoxin és szterigmatocisztin termelő penészek hazai előfordulása, toxintermelési potenciáljuk feltérképezése és genotoxinjaik biológiai hatásának vizsgálata
 

11.40 - 12.00

Gergácz Zoltán
A takarmányok, élelmiszer alapanyagok mikotoxin szennyezése elleni védekezés gyakorlati lehetőségei a Bonafarm Csoportnál

 

Budapest, 2019. szeptember 9.
 

Simonné Dr. Sarkadi Livia
ÉTB elnök
Dr. Gelencsér Éva
ÉTB társelnök

 

1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)

Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 / E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu / www.mta.hu

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.