MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA
ELNÖK
MEGHÍVÓ
az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság
2018. májusi ülése keretében rendezett
371. Tudományos Kollokviumra
Elnök: Prof. Dr. Halász Anna
9.30-10.00
Diána Bánáti
EU Élelmiszerbiztonság és táplálkozás 2050
10.00-10.20
Raposa László Bence, Kiss István, Varjas Tímea, Figler Mária, Oláh András
Tartrazin (E102) expozíciók modifikáló hatása a sejtciklus és a metilációs mintázat kialakításáért felelős gének expressziójára
10.20-10.40
Szigeti Tamás János
Akrilamid képződésének folyamata az élelmiszerekben – expozíció, analitika, mérési eredmények
10.40-11.20 SZÜNET
11.20-11.40
Jánosi Anna, Koppányné Szabó Erika, Klupács Adél
DNS alapú, eredet-igazoló vizsgálati módszerek alkalmazási lehetőségei a hústermékek ellenőrzése során
11.40-12.00
Klupács Adél, Takács Krisztina, Koppányné Szabó Erika
DNS alapú módszerek fejlesztése szója kimutatására élelmiszerekből
12.00-12.20
Mohos Ferenc Árpád –Vozáry Eszter
Relaxációs és kúszás görbék kiértékelése Peleg - linearizációval – Elméleti megfontolások
Budapest, 2018. május. 7.
Simonné Dr. Sarkadi Livia Dr. Gelencsér Éva
ÉTB elnök ÉTB társelnök
Kapcsolódó dokumentumok:
371. Tudományos Kollokvium MeghívóProgramajánló
Hírek
Raúl Salazar Cosio perui nagykövet és Julio Taquia tanácsos tettek látogatást a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központba – ahol Dr. Gyuricza Csaba főigazgató fogadta őket.
Dr. Gyuricza Csaba főigazgató és Bolyki Bence - a PREGA Konferencia és Kiállítás főszervezője - az M1 "Ma reggel" című műsorának vendégeként beszéltek a hazai precíziós gazdálkodás jelenéről és jövőjéről.