371. Tudományos Kollokvium
Időpont: 
2018. május 25., péntek, 09:30
Helyszín: 
MTA Székház - Kisterem - 1051 Budapest Széchenyi I. tér 9. Kisterem II. emelet

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA
ELNÖK

 

MEGHÍVÓ
az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság
2018. májusi ülése keretében rendezett

371. Tudományos Kollokviumra

Elnök: Prof. Dr. Halász Anna

9.30-10.00

Diána Bánáti
EU Élelmiszerbiztonság és táplálkozás 2050

10.00-10.20

Raposa László Bence, Kiss István, Varjas Tímea, Figler Mária, Oláh András
Tartrazin (E102) expozíciók modifikáló hatása a sejtciklus és a metilációs mintázat kialakításáért felelős gének expressziójára

10.20-10.40

Szigeti Tamás János
Akrilamid képződésének folyamata az élelmiszerekben – expozíció, analitika, mérési eredmények

10.40-11.20 SZÜNET

11.20-11.40

Jánosi Anna, Koppányné Szabó Erika, Klupács Adél
DNS alapú, eredet-igazoló vizsgálati módszerek alkalmazási lehetőségei a hústermékek ellenőrzése során

11.40-12.00

Klupács Adél, Takács Krisztina, Koppányné Szabó Erika
DNS alapú módszerek fejlesztése szója kimutatására élelmiszerekből

12.00-12.20

Mohos Ferenc Árpád –Vozáry Eszter
Relaxációs és kúszás görbék kiértékelése Peleg - linearizációval – Elméleti megfontolások

 

Budapest, 2018. május. 7.

Simonné Dr. Sarkadi Livia                                                                                            Dr. Gelencsér Éva  
           ÉTB elnök                                                                                                                 ÉTB társelnök

Kapcsolódó dokumentumok:

371. Tudományos Kollokvium Meghívó

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.