Nagyköveti látogatás
2017. március 17., péntek, 09:45

A NAIK vezetésének meghívására március 14-én intézményünket meglátogatta María del Carmen González Cabal, Ecuador magyarországi nagykövete. A nagykövet asszonyt elkísérte férje, Hugo Santos mérnök, aki Ecuadorban egy olyan vállalkozást vezet, ami a megújuló energiaforrások hasznosításán alapul.

María del Carmen González Cabal és Prof. Dr. Gyuricza Csaba

A vendégeket fogadta Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója és Dr. Somogyi Norbert általános főigazgató-helyettes.

A nagykövet asszony Dr. Mitykó Judittal, a Növényi Szövettenyésztési Csoport vezetőjével
 

A két ország tudományos intézményei között kialakítandó együttműködés lehetséges irányait taglalva a vendégek részletesen érdeklődtek az öntözés, a gyümölcstermesztés és feldolgozás, a virágkertészet, az akvakultúra és a megújuló energiaforrások hasznosításának hazai eredményei iránt. A megbeszélés során körvonalazódott az együttműködési megállapodás a NAIK és ecuadori megfelelője, az INIAP között.
 

Az Alkalmazott Embriológia és Őssejt-kutató Csoportnál: Hugo Santos, María del Carmen González Cabal és Dr. Gócza Elen
 

A nagykövet asszony és honfitársnője, a nálunk tanuló Maria Teresa Salinas
 

A továbbiakban a nagykövet asszony és férje rövid látogatást tett a NAIK Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézetben, ahol Dr. Mitykó Judit, a Növényi Szövettenyésztési Csoport vezetője és Dr. Gócza Elen, az Alkalmazott Embriológia és Őssejt-kutató Csoport vezetője tájékoztatta a vendégeket. Az utóbbi részlegnél a nagykövet asszony egy ecuadori diákkal is találkozhatott; Maria Teresa Salinas a 2017. évi tavaszi szemeszter folyamán bővíti tudását a NAIK MBK-ban.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.