Diplomaták látogatása a Rózsakertben
2017. június 19., hétfő, 13:20

Az ígéretes kezdeteket követően folytatódnak a NAIK azon rendezvényei, amelyek a diplomáciai képviseletekkel történő kapcsolatépítést szolgálják. Így június 15-én a NAIK GYKI kezelésében lévő budatétényi rózsakertbe várták a Budapesten állomásozó nagyköveteket és diplomatákat.

A vendégeket Somogyi Norbert, a NAIK általános főigazgató-helyettese és Ugron Ákos helyettes államtitkár fogadta. A rövid köszöntőket követően Megyery Szandra osztályvezető ismertette a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ tevékenységét, majd külön is a Rózsakertet. Több tárgykör, így a rizstermesztés, vagy a tevetejjel kapcsolatos kutatások, jelentős érdeklődést váltott ki a megjelentek részéről, akik közül többen is kinyilvánították, hogy rövid időn belül személyes látogatást kívánnak tenni intézményünkben.

Ezt követően a Rózsakert bejárására került sor, ahol a vendégek megismerhették a magyar nemesítésű rózsafajtákat és a külhonból származó különlegességeket is. Búcsúzóul a látogatók magyar földön termett gyümölcsökből kaptak kóstolót és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ tevékenységét bemutató könyveket vihettek magukkal.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.